Ny kreativ hobby? Prøv syning

At sy er en udmærket kreativ hobby, du kan give dig i kast med, hvis du er ved at blive træt af at hækle og ikke er bange for nåle. Desuden kan kundskaber inden for syning umiddelbart bruges rent praktisk, da du i tide og utide står med revner i tøj, du gerne vil holde liv i mange år endnu. Her bliver det godt at kunne foretage små reparationer i dit eget hjem, så du ikke skal på jagt efter en syerske.

Hold liv i tøjet

Selvfølgelig er det også billigere at holde liv i dit gamle tøj end at kassere det og købe noget nyt. Det er jo reelt kun sytråden, synåle eller symaskiner, du skal betale for. Og bevares: Sådan en maskine er ikke gratis, men du kan få en god maskine for ca. 4.000 kr., og sørger du for at bruge den flittigt, kan den over en årrække tjene sig hjem igen. Symaskiner letter arbejdet ude i systuen betragteligt.

Symaskiner kan meget

Nogle er lidt ængstelige ved at bruge en symaskine, da de ikke kan lide det, at en motoriseret nål kører så tæt på hånden. Sørger du for aldrig at placere nogen del af hånden under nålen, så sker der dog intet. Moderne symaskiner kan du finde med i 100-vis af stingprogrammer, forlængerbord og justerbar stinglængde og -bredde. Og: Du kan finde nye symaskiner med trinløs hastighedsregulator.

Sy hurtigt og præcist

Hvis du er træt af at hækle eller strikke, så var det måske en idé at dygtiggøre dig inden for et andet kreativt håndværk. Og det kunne fx være syning. Hvor du sagtens kan sy med nål og tråd som på din bedstemors tid (eller: De havde vist også symaskiner i 1800-tallet, så vi skal lidt længere tilbage), så går arbejdet hurtigere og bliver måske endda mere præcist, når du erhverver dig en fin symaskine.