Få styr på hvilket tilbehør, du skal have til din motorsav

En motorsav, også kaldet kædesav, er din trofaste hjælper, når der skal skæres grene ned, fældes træer, skæres til blokke og kløves brænde. For at din motorsav skal kunne holde i lang tid, skal du selvfølgelig behandle den med respekt og købe de nødvendige reservedele, ligesom der er nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, du skal have styr på inden arbejdet. I følgende tekst kan du blive klogere på, hvordan du bedst muligt forbereder dig selv og din motorsav til en lang arbejdsdag i haven.

Batteri, kæde og beskyttelse – alt det nødvendige

  • Ekstra batterier og en batterioplader er et must. Det er træls at skulle stoppe arbejdet midt i processen, fordi batteriet til din kædesav trænger til at blive ladt op. Hav altid et ekstra fuldt opladet batteri ved hånden.
  • En ekstra kæde. Du kan for eksempel købe kæder til motorsave fra husqvarna i tilfælde af, at din kæde skulle gå i stykker eller blive slidt op og dermed trænge til en udskiftning.
  • Gode handsker er essentielle, så du kan passe godt på din hænder og fingre og ikke slide for meget på dem, mens du arbejder.
  • Sikkerhedsudstyr, herunder hjelm, beskyttelsesbriller og høreværn. En motorsav larmer, og du skal passe godt på din hørelse. Undervejs mens du saver, kan der flyve rundt med små stykker træflig, som du af gode grunde helst ikke skal have i øjnene.

Hyggeligt havearbejde i fællesskab

Der kan opstå en stigmatisering om, at det at gå i haven er en kedelig og langsommelig affære – men sådan behøver det ikke være. Prøv at få skabt en stemning i dit hjem, hvor havearbejdet er en hyggelig ting, som udføres i fællesskab. Hav tid til hyggelige pauser med god frokost og noget lækkert at drikke – måske hold pauser på terrassen i det gode vejr.