Hesselagerenergi tilbyder træpiller til dit behov

Hesselager Energi er din leverandør af fyringsolie, RUF-briketter, brænde og træpiller på Fyn. De sælger kun træpiller og andre produkter, som de selv bruger. Af samme grund får du kun træpiller af markedets absolut højeste kvalitet, når du handler hos dem, men til gode priser. Deres træpiller er gode og har minimal slagger ved afbrænding – hvilket giver dig en bedre oplevelse, og kræver langt mindre vedligeholdelse sammenlignet med træpiller af lavere kvalitet. Samtidig er det langt bedre for miljøet at bruge træpiller af høj kvalitet frem for andre muligheder. Hvis du ønsker at skifte til at bruge træpiller til dit opvarmningsbehov, eller hvis du blot er på udkig efter en pålidelig og billig leverandør, er Hesselagerenergi det rigtige valg for dig.

Hesselagerenergi sikre dig kvalitets træpiller

For at sikre, at dine træpiller er af højeste kvalitet, er det vigtigt at teste dem, før du bruger dem. Her er nogle måder at teste kvaliteten af dine træpiller på. Træpillerne skal være lysebrune eller gyldne i farven. Hvis de er mørkere i farven, kan det være et tegn på, at de indeholder en mørk træsort eller bark fra de træer, der anvendes til produktionen. Træpillerne bør ikke lugte af andet end træ. Hvis de lugter ubehageligt, kan det være et tegn på, at de er af dårlig kvalitet. Når du tænder op med træpillerne, skal det lugte, som om du brænder træ.

Hvordan produceres hos Hesselagerenergi

Træpiller fremstilles af malet træ. Træet males først i en hammermølle og opvarmes derefter til ca. 70 °C. Herved frigøres lignin, en kompleks organisk polymer, som bruges til at binde den pressede træmasse sammen til træpiller. I mange tilfælde er de færdige træpiller fremstillet udelukkende af rene råmaterialer uden tilsætningsstoffer. I Danmark må træpiller indeholde op til 1 % rester af lim eller andre tilsætningsstoffer. Træpiller har mange fordele som brændselskilde. De er vedvarende, miljøvenlige og effektive. Træpiller er fremstillet af komprimeret træaffald, f.eks. savsmuld eller spåner. Det betyder, at de er en vedvarende ressource. Træpiller frigiver også kun den mængde CO2, som træet har optaget under sin vækst. Det gør dem til et CO2-neutralt brændstof, forudsat at der plantes nye træer til erstatning for de træer, der anvendes til træpilleproduktion. En anden fordel ved træpiller er deres effektivitet.