Skyggelister er de trælister der løber langs dit loft.

Skyggelister er de trælister, der løber langs dit loft. De har fået deres lidt dramatiske navn, fordi de kaster skygger på både lofter og vægge. Deres vigtigste og eneste formål er at skjule overgangen mellem loft og væg, som især i ældre huse ofte lider lidt under tidligere tiders skæve og laissez-faire-arbejde. Boliger med trælofter har især brug for skyggelister, da det er svært at ramme præcist med en sav, så der er ofte brug for et lille skjul ved overgangene. Træ har også den egenskab, at det udvider sig og trækker sig sammen igen, når det udsættes for ændringer i fugt eller temperatur. Denne bevægelse kan give anledning til revner i pudsen, som så er svære at undgå uden en træliste. Læs mere om skyggelister her.

Der er mange fordele ved at bruge skyggelister

Der er mange fordele ved at bruge skyggelister, herunder deres æstetiske appel og det faktum, at de kan tilføje et strejf af glamour til ethvert rum. Der er dog også nogle potentielle ulemper at overveje, såsom vanskeligheden ved montering og den øgede sandsynlighed for støvophobning. Alt i alt kan skyggelister være et godt valg for mange hjem, men det er vigtigt at afveje fordele og ulemper, før man træffer en beslutning.

Installere skyggelister i et enkelt rum

Hvis du blot skal installere skyggelister i et enkelt rum, kan du nøjes med en god gammeldags hammer, nogle søm, en sav, et målebånd og en skærekasse. Du kan også bruge en liste saks, hvis skyggelisterne ikke er for tykke. Hvis derimod lofterne i hele huset trænger til en makeover, bør du overveje at få fat i en kapsav. Når du har smøget ærmerne op, bliver arbejdet meget nemmere, hvis du har en sømpistol. Selv om begge er gode redskaber at have liggende, kan det være som at skyde gråhunde med pistoler, og du gør klogt i at leje udstyret.