Mash hestefoder er den perfekte snack om sommeren eller til træning

Mash til heste er den perfekte snack om sommeren eller til træning, da det skal blandes med væske og derfor hjælper med at holde din hest hydreret. Når din hest sveder meget på grund af solen eller hård træning, er det vigtigt, at den får masser af væske. Her kommer Mash ind i billedet, da det er en stor hjælper med at opretholde din hests væskebalance. Du kan også erstatte et af din hests måltider med Mash. Det er et fiberprodukt med lavt stivelsesindhold, der kan bruges som et fodertilskud. Vær dog opmærksom på, at en portion Mash sjældent indeholder alt, hvad din hest har brug for, og derfor bør den ikke bruges som eneste ernæringskilde. Brug Mash hestefoder sammen med andre foderstoffer for at sikre, at din hest får alle de næringsstoffer, den har brug for.

Mashblandinger kan bruges som supplement til den daglige fodring

Mashblandinger kan bruges som supplement til den daglige fodring – som en del af din hests foderplan for at hjælpe den med at komme sig. Fordøjelsesproblemer kan opstå af mange årsager, og Mash er naturligvis ikke den magiske pille. Men i nogle tilfælde kan en omgang Mash i flere dage gøre underværker for din hests fordøjelse. Det indeholder både fibre og gær, hvilket kan hjælpe på både hårde og bløde maver. Et lille trick, som mange ryttere bruger, er at gemme medicin i Mash-foderet, da hesten ikke vil lægge mærke til det. Mash kan også være en hjælp i forbindelse med genopretning efter en sygdom eller skade. Næringsstofferne og fugten i Mash kan hjælpe din hest med at helbrede og reparere sig selv hurtigere. Fiberindholdet hjælper med at regulere fordøjelsen, mens gær hjælper med at optage næringsstoffer.

Mash er en utrolig populær fodertype og er et godt supplement til brug i hjemmet eller til konkurrencer

Mash er en utrolig populær fodertype og er et godt supplement til brug i hjemmet eller til konkurrencer. Mash kommer som tørfoder i en pose og skal blandes med vand før servering. Mængden af vand, der kræves til mashblandinger, varierer. Du bør altid bruge mindst den anbefalede dosis vand ved den anbefalede temperatur. Om vinteren vil din hest elske en varm Mash-mix, hvor sommeren kræver en kølig portion. Mash skal normalt stå et stykke tid for at blive blødgjort ordentligt. Du kan dog tilsætte mere, hvilket vil sikre, at din hest får mere væske. Nogle heste er kræsne med deres mash og vil ikke spise den, hvis den ikke er lige tilpas. Hvis dette er tilfældet med din hest, skal du blot eksperimentere.