En ting vi alle kan have tilfælles er vores tro

Troen er i dag blevet nedprioriteret i forhold til for blot få år siden. Unge bekymrer sig således ikke om bibelen, de går ikke i kirke, og de kender knap de mest gængse salmer. De bliver døbt, fordi forældrene synes det, de bliver konfirmeret, fordi kammeraterne gør det, og de bliver gift, fordi samfundet foreskriver det.

Troen er derfor svær at forholde sig til – men der er nogle, der holder ved, lige såvel som der er de unge mennesker, der i troen finder fællesskaber og styrke, der kan hjælpe dem godt gennem livet.

Det handler om ansvarlighed og stolthed

Og det er netop sådanne værdier, der sættes pris på, på en kristen efterskole Jylland. Her er der et fælles hele og altså en holdning til, hvordan vi bør behandle hinanden, hvordan vi bør hjælpe hinanden, og hvordan vi hver især bør opføre os for at være ansvarlige, stolte og gode mennesker. Og det kan netop være fundamentet for et godt springbræt ud i det voksne liv, hvor vi alle vil møde udfordringer, som vi bør kunne takle med de redskaber, vi har tillært os tidligere i livet – og som vi bliver ved med at tage ved lære af gennem hele livet.

På en kristen efterskole i Jylland mødes unge mennesker således ikke nødvendigvis om troen, men om fællesskabet og det at skabe sociale bånd. Troen bliver altså blot det fælles holdepunkt.

Det faglige, sociale og troen prioriteres på en kristen efterskole

Udover troen og fællesskabet er det faglige selvfølgelig højt prioriteret. Skolegangen skal overholdes, og der indarbejdes således blot nogle vaner i forhold til kristendommen. Dermed kommer det at være kristen, det at skabe sociale bånd for livet og det at lære til at gå hånd i hånd på en kristen efterskole i Jylland.

Skal dit barn opleve de værdier?